Pier Paolo MARIANI Prof.

Türkiye ile İtalya arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları, Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıları, Ortopedi ve Travmatoloji ile Spor Hekimliği alanlarında yaptığı üstün çalışmalar, Artroskopik Cerrahi yöntemlerinin gelişmesine katkıları ve Spor Travmatolojisi alanında uluslararası meslek kuruluşlarının örgütlenmesine sağladığı destekler nedeniyle, Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Pier Paolo MARIANI’ye Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 13.11.2008 tarih ve 280/03 nolu kararı ile; Tıp Bilimi alanında “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

13.11.2008

Profesör Mariani, çeşitli İtalyan ve uluslararası Bilimsel Toplulukların (İtalyan Artroskopi Derneği, İtalyan Spor Travmatoloji Derneği, Avrupa Spor Travmatoloji Derneği, Diz Cerrahisi ve Artroskopi Derneği) kurucu ortağıdır. Avrupa Spor Travmatoloji Derneği, Diz Cerrahisi ve Artroskopi (ESSKA) kapsamında 10 yıldan uzun bir süredir Eğitim Komitesi Başkanı olarak görev yapmıştır.
Profesör Mariani, Diz Cerrahisi, Spor Travmatolojisi ve Artroskopi dergisinin yayın kurulu üyesidir. Artroskopi ve İlgili Araştırma Dergisi Yayın Kurulu üyesidir. Ortopedi ve Travma Cerrahisi, Spor Hekimliği Dergisinin Ortopedi Bilimi Dergisi Yayın Kurulu üyesidir. Ayrıca Ortopedi ve Travmatoloji alanında ilk İtalyan video dergisinin editörüdür.
2000 yılında Plevne (Bulgaristan) 'de ve 2008 yılında SDÜ ‘den fahri doktora ünvanı almıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferans ve Artroskopik cerrahi üzerine teori ve pratiğe dayalı kurslar düzenledi. Profesör Mariani, uluslararası ve İtalyan dergilerinde sayısız bilimsel basılı yayınlara imza atmıştır. Artroskopi’de ilk İtalyan monografisinin (1984) ve onun sonraki basımının (1993) yazarıdır. Ayrıca İngilizce'ye çevrilen Posterior Cruciate Ligament (2004) üzerine bir monografi ve 27 bölümden oluşan İtalyanca ve uluslararası monografinin yazarıdır. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi fahri doktora payesi ile ödüllendirilmiştir.
SDÜ Senatosu tarafından 13.11.2008 tarih ve 280/3 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Pier Paolo MARIANI