Pier Ugo CALZOLARI Prof. Dr.

Bologna sürecinin başlatılmasına ve gelişimine yaptığı öncülük, Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkan Yardımcısı olarak Yükseköğretimin uluslararasılaşmasında sağladığı katkılar, Türk üniversitelerinin uluslararasılaşmasında ve Bologna süreci çalışmalarına verdiği destek, Bologna Üniversitesi Rektörlüğü dönemindeki üstün başarılı hizmetleri nedeniyle; Prof. Dr. Pier Ugo CALZOLARI’ye Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 13.05.2010 tarih ve 318/3 nolu kararı ile; Magna Charta Gözlemevi ile birlikte akademik özgürlük ve üniversitelerin kurumsal özerklikleri alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “Fahri Profesör Payesi” verilmiştir.

13.05.2010

Pier Ugo Calzolari 1962 yılında Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduğu Bologna Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapmıştır. Eylül 2004'te Uluslararası İlişkiler'den sorumlu olduğu İtalyan Rektörler Konferansı'nın (CRUI) Başkanlık Kurulu üyeliğini üstlenmiş ve başarılı çalışmalar yürütmüştür. Pier Ugo Calzolari 1994'ten 1998'e kadar İspanya, Fransa, İrlanda, Almanya, Avusturya, Portekiz ve İtalya'daki üniversiteleri ve şirketleri bir araya getiren ve mikro elektronik alanındaki ileri eğitim girişimlerini teşvik etmeyi amaçlayan EUROFORM Bilimsel Komitesi’nin başkanlığını yapmıştır.
1996-1998 yılları arasında Avrupa Birliği'nin İnsan Sermayesi ve Hareketlilik Programı çerçevesinde geliştirilen mikro elektronik projesinde yer alan 27 Avrupa üniversitesi ağı olan Uluslararası Araştırma Eğitim Enstitüsü'nün koordinatörü ve bilimsel başkanı olmuştur. Pier Ugo Calzolari, çeşitli bilimsel organizasyonların bilimsel komitelerinin üyelik görevlerini de yürütmüştür. Özellikle İtalyan delegasyonunun Avrupa Birliği Bilgi Teknolojileri Programı Komitesinde (ESPRIT) uzman bir üyesidir. Glasgow Üniversitesi (2001), Petersburg Üniversitesi (2003) ve Montréal Üniversitesi’nden (2004) onur derecesiyle ödüllendirilmiştir.
SDÜ Senatosu tarafından 13.05.2010 tarih ve 318/3 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Pier Ugo CALZOLARI