A. Nazif ZORLU Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5 yaşında ilk mağazasını, 25 yaşında ilk fabrikasını açarak Türk gençliğine girişimcilik sahasında rol model olan, 150’den fazla ülkeye yaptığı ihracat ile Türk ekonomisini ve sanayisini uluslararası sahada temsil eden, milyonlarca kişiye istihdam sağlayan iş dünyamızın yüz akı “Zorlu Holding”, çatısı altında gerçekleştirdiği elektronik, tekstil, gayrimenkul, enerji, turizm, madencilik, ulaşım alanlarındaki çok çeşitli yatırımları ve bu yatırımların ülkemize sunduğu katma değer, inovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği önem, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji gücünün dünya ölçeğinde tanınmasına önayak olan, eğitim, kültür ve sanat konulu sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal kalkınmaya verdiği destek nedeniyle Sayın Ahmet Nazif Zorlu’ya Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin 01. 03. 2017 tarih ve 19/3 sayılı Fakülte Kurulu Kararı ve Üniversitemiz Senatosunun 03.03.2017 tarih ve 468/2 sayılı olurları ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

03.03.2017

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 1944 yılında Denizli’de doğdu. 1970 yılında Zorlu Holdingin temellerini attı. 1976 yılında ilk üretim şirketi olan Korteks’i kuran Ahmet Zorlu, tüm şirketleri 1990 yılında Zorlu Holding çatısı altında topladı. 1994 yılında Vestel markasını Zorlu Holding bünyesine katan Ahmet Zorlu, yeni iş alanlarının da yolunu açtı. Zorlu’nun tekstil sektörüyle başladığı girişimciliği; beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji, metalurji, savunma gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren şirketlerle devam etti.
Sivil toplum kuruluşlarıyla da yakından ilgilenen Ahmet Zorlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı (DENSİR), Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) üyesidir.
1999 yılında kurulan ve birçok öğrenciye burs veren, çok sayıda okul yaptıran Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın da (MZV) kurucusu olan Ahmet Zorlu, sosyal sorumluluk çalışmalarını MZV aracılığıyla sürdürüyor.
Ahmet Zorlu, Türk iş dünyasının yurtdışındaki etkinliğini artırmayı hedefleyen sosyal çalışmalara da büyük önem veriyor. Zorlu, İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde gösterdiği katkılardan dolayı 2007 yılında İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından “İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı” ile taltif edildi.
SDÜ Senatosu tarafından 03.03.2017 tarih ve 468/2 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
A. Nazif ZORLU