Münci KALAYOĞLU Prof. Dr.

Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 18.02.2016 tarih ve 451/8 sayılı kararı ile karaciğer transplantasyonu başta olmak üzere organ nakli alanında gösterdiği üstün başarılar, mesleğinin en iyileri arasında görülerek dünya çapında kazandığı itibar ile Türkiye’nin ve Türk tıbbının tanınmasına yaptığı katkılar; hem organ nakli hem de bunun en önemli ayağını oluşturan organ bağışı için yürüttüğü halkla ilişkiler temelli farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çabalarından dolayı Sayın Prof. Dr. Münci KALAYOĞLU’na “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

18.02.2016

Dünyanın önde gelen organ nakli otoritelerinden biri olarak kabul edilen “Karaciğer nakli yapan ilk Türk doktor” unvanına sahip Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, 1940 yılında Ankara’da doğdu. 1963 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olan Kalayoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda görev yaptı. 1967- 1968 yılları arasında Mount Sinai Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda, 1968-1971 yılları arasında Pittsburg Çocuk Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda çalışmalar yapan Prof. Dr. Kalayoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1972 yılında Doçent, 1977 yılında Profesör unvanlarını aldı.
1981-1983 yılları arasında Pittsburg Üniversitesi Transplantasyon Bölümü’nde, karaciğer transplantasyonunda öncü olan Prof. Thomas Starzl’ın yanında çalışmalar yapan Prof. Kalayoğlu, 1983’de Wisconsin Üniversitesi’nde Karaciğer Transplantasyonu Programı’nı başlattı. 1988 yılından bu yana, bu programın başkanlığını yürütmekte olan Prof. Kalayoğlu, ayrıca aynı üniversiteden 1986 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör unvanlarını aldı.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Wisconsin Üniversitesi’nde Organ Nakli ve Transplantasyon Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kalayoğlu , 2 Ekim 2006 tarihi itibariyle Memorial Şişli Hastanesi'nde Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak göreve başladı.
SDÜ Senatosu tarafından 18.02.2016 tarih ve 451/8 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Münci KALAYOĞLU