Andreas GOLDBERG Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı İdare Müdürü ve Wilhelm Vestfalya Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve toplumsal ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılarda bulunan, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı İdare Müdürlüğü yapmış; bilim insanı ve göçmenlerin ve Almanya’daki Türklerin Alman toplumuna uyumu için çaba gösteren, Türk-Alman Diyalog gurubunu hayata geçiren, Türkiye Araştırmalar Merkezi ile birlikte çalışarak Almanya’daki Türk göçmenlerle ilgili, sorunları, uyumları, iş bulmaları, toplumsal hayata kazandırılmaları ile ilgili pek çok çalışmanın ve bilimsel kitabın sahibi, Andreas GOLDBERG’e aynı zamanda, SDÜ ile Almanya’daki çeşitli kurumlar arasında gönüllü elçiliği üstlenerek bilimsel işbirliğinin sağlanması ve karşılıklı öğrenci değişim programı gibi projelerdeki çabalarından dolayı, SDÜ Senatosu tarafından 02.09.2003 tarih ve 169/5 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

02.09.2003

Öğretim Görevlisi, Wilhelm Vestfalya Üniversitesi, Almanya.
Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve toplumsal ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılarda bulunan, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı İdare Müdürlüğü yapmış; önemli bir bilim insanıdır.
Göçmenlerin ve Almanya’daki Türklerin Alman toplumuna uyumu için çaba gösteren, Türk- Alman Diyalog gurubunu hayata geçiren, Türkiye Araştırmalar Merkezi ile birlikte çalışarak Almanya’daki Türk Göçmenlerle ilgili, sorunları, uyumları, iş bulmaları, toplumsal hayata kazandırılmaları ile ilgili pek çok çalışmanın ve bilimsel kitabın sahibidir. Andreas GOLDBERG ‘e aynı zamanda, SDÜ ile Almanya’daki çeşitli kurumlar arasında gönüllü elçiliği üstlenerek bilimsel işbirliğinin sağlanması ve karşılıklı öğrenci değişim programı gibi projelerdeki çabalarından dolayı, SDÜ Senatosu tarafından 02.09.2003 tarih ve 169/5 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Andreas GOLDBERG