Ahmet KANNECİ Sanatçı

Yurtdışında başarı ile tamamladığı klasik gitar eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek Anadolu ezgilerini gitarla yorumlamış, pek çok yerli ve yabancı değerli sanatçıyla ortak çalışmalar yapmış, çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi, ulusal ve uluslararası müzik arenasında ülkemizi başarıyla temsil eden gitar virtüözümüz Ahmet KANNECİ’ye ülkemizin sanat elçiliğini üstlendiği başarılı çalışmalarından dolayı, SDÜ Senatosu tarafından 22.12.2005 tarih ve 212/16 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

22.12.2005

Ankara Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olan sanatçı, 15 yaşındayken konserini izleyerek hayranı olduğu Alirio Diaz sayesinde gitarla tanışmıştır. Yabancı kuruluşlardan kazandığı burslarla Avrupa’da eğitim görmüştür. Fransa Perpignan Üniversitesi Konservatuarı’nı birincilik ödülü ile bitirmiş, ardından 25 yıl boyunca Alirio Diaz ile çalışmalar yapıp takdirini kazanmış ve daha sonra Türkiye’ye dönmüştür. Anadolu ezgilerini gitarla yorumlamıştır. Ankara’da bulunan Sevda-Cenap And Vakfı’nda gitar dersleri vermektedir. Pek çok değerli sanatçıyla çalışmalar yapan Kanneci’nin kendi albümleri de bulunmaktadır. Sanatçı ayrıca iyi derecede İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda, çok önemli bir ödül olan Andres Segovia Onur Nişanı’nı almıştır. Ayrıca, Fullbright Eğitim Komisyonu “Ömür Boyu Başarı Belgesi”, ODTÜ “Taktir Belgesi”, Yıldız Teknik Üniversitesi “Yılın Gitaristi Ödülü”, Hacettepe Üniversitesi “Sanat Ödülü” gibi pek çok ödülün sahibi olan Kanneci, ulusal ve uluslararası müzik arenasında ülkemizi başarıyla temsil edip, ülkemizin sanat elçiliğini üstlendiği başarılı çalışmalarından dolayı, kendisine SDÜ Senatosu tarafından 22.12.2005 tarih ve 212/16 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Ahmet KANNECİ