Herman BRAUN-VEGA Sanatçı

Çağdaş sanatın ilerlemesine, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düşünsel ve sanatsal anlamda gelişmesine ve uluslararasılaşmasına katkılarından, çalışmalarını tüm kültürlere, ufuklara açma konusundaki yoğun çabalarından, yapıtları aracılığıyla sanat eğitiminde temel bir sorumluluk üstlenmesinden dolayı sanatçı Herman BRAUN-VEGA’ya Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 01.10.2009 ve 297/5 nolu kararı ile Sanat alanında “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

01.10.2009

1933'te Lima (Peru)'da doğmuştur. Ressamdır. Herman Braun-Vega halen Paris'te yaşamış ve çalışmıştır. 1978'de, özellikle tuvallerindeki gestasyona katılmaya davet eden ressam arkadaşlarının portrelerini resmetmeye başlamıştır. 1978'de Vladimir Velickovic, 1979'da Gilles Aillaud, 1979-1982 yılları arasında Erro, 1979'da Wifredo Lam; Jean Dewasne, 1982'de; 1983'te William S. Hayter; 1984'te.Gérard Fromanger portreleri ünlüdür.
Ayrıca birçok yazarın resimlerini çizdi: Jorge Semprún, Alain Jouffroy, Ribeyro, Bryce Echenique veya Jean-Michel Ribes. Çalışmaları, bağdaştırmacılık, sanatsal ve kültürel, etnik ve politik melezleşmeyi göstermektedir. Batılı resim sanatının ustalarının ikonografileri vasıtasıyla izleyicilerin tarihi hafızalarını, güncel durumların ve aynı zamanda bireysel otantik belleğin tanıtılması yoluyla da izleyicilerin sosyal ve siyasal belleğini tutuşturmayı amaçlamaktadır.
Sosyolog Zygmunt Bauman, “Yaşamın Sıvısı” adlı eserinde onu Manolo Valdés ve Jacques Villeglé ile birlikte sıvı sanatının en seçkin temsilcilerinden biri olarak nitelendirmiştir. Ünlü ressam çalışmaları ile dünya sanat tarihinde önemli bir yere sahiptir.
SDÜ Senatosu tarafından 01.10.2009 tarih ve 297/5 sayılı karar ile “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.
Herman BRAUN-VEGA